Musikipedia er udarbejdet, ejet og drevet af undertegnede, Lasse Grubbe. Jeg kan kontaktes her. På denne side kan du læse om min baggrund og om baggrunden for portalen. Information om portalens indhold og opbygning kan findes i brugervejledningen.

Indhold
1.  Idé
3.  Manden bag
4.  Historie
5.  Logo

1. Idé
Idéen bag Musikipedia er at give musikstuderende, musikere og øvrige musikinteresserede en let tilgængelig ressource om musik, der er anvendelsesorienteret, let forståelig og dybdegående, og som samtidig udnytter internettets muligheder for interaktiv læring.

2. Manden bag
Undervisningsforløbene i sektionen Temaer er skrevet af forskellige forfattere med forskellig faglig og vidensmæssig baggrund. Forfatterne er omtalt i de pågældende undervisningsforløb i kapitlet "Referencer". Alle øvrige artikler på Musikipedia er skrevet af undertegnede, Lasse Grubbe. Det er ligeledes mig, der står for driften og udviklingen af portalen.

Jeg er født i 1988, og jeg har i mange år haft en interesse for musik og musikteori. Som 10-årig begyndte jeg til klassisk klaver, og jeg har siden da spillet – og senere også undervist i – både klassisk og rytmisk klaver. Jeg er uddannet cand.mag i Musikvidenskab fra Københavns Universitet, og jeg har desuden musik A-niveau fra stx som en del af min musikfaglige bagage. Mere information kan findes på mit private website www.grubbe.nu.

Lasse Grubbe Lasse Grubbe Lasse Grubbe
Lasse Grubbe Lasse Grubbe Lasse Grubbe


3. Historie
Jeg startede Musikipedia den 13. august 2008. Portalens historie går dog længere tilbage end det, for allerede i min gymnasietid omkring år 2007 begyndte jeg at skrive korte musikteoretiske artikler og lægge dem op på mit private website.

Artiklerne skrev jeg for at tiltrække besøgende til websitet, så de af mine kompositioner, jeg forinden havde lagt op på siden – og som aldrig havde fået den opmærksomhed, jeg syntes, de fortjente – kunne blive hørt af en masse mennesker. Det blev de aldrig. Til gengæld tiltrak artiklerne sig en del opmærksomhed, og det motiverede mig til at fortsætte skrivningen. Efterhånden nåede antallet af artikler en sådan mængde, at jeg fik behov for en større og mere avanceret hjemmeside til at rumme dem alle. Musikipedia blev startet!

Siden da har jeg løbende arbejdet på at udvide Musikipedia, og portalen har i dag utallige artikler og over 1.000 daglige besøgende. I marts 2010 fik jeg dele af Musikipedia oversat til svensk, men pga. tids- og pengenød har jeg i dag sat oversættelsen af nye artikler i bero. Du kan se den første udgave af Musikipedia her.

En lang række personer og institutioner har hjulpet med til at gøre Musikipedia til det, den er i dag. Særligt vil jeg gerne takke Lars Juul Mikkelsen og Jesper Juellund Jensen, som har været helt uundværlige i forbindelse med udviklingen af øvelsesprogrammet, samt Undervisningsministeriets udlodningsmidler og Statens Kunstfond der har gjort det muligt for mig at betale Lars og Jesper den løn, de har fortjent. Se hele takkelisten her.

4. Logo
Web (PNG): lille (317x60), stor (3497x662)
Print: AI, EPS
Web (PNG): lille (317x69), stor (3497x760)
Print: AI, EPS
Web (PNG): lille (317x60), stor (3497x662)
Print: AI, EPS
Web (PNG): lille (317x69), stor (3497x760)
Print: AI, EPS
Web (PNG): lille (140x140), stor (389x389)
Web (PNG): lille (140x140), stor (389x389)