Noder er normalt noget man skal betale for, men det kan faktisk lade sig gøre at downloade noder helt gratis - og lovligt! Det skyldes at musikstykker hvor komponisten er død for mere end 70 år siden er 'public domain', hvilket vil sige, at noderne kan distribueres, uden at man skal betale penge til rettighedshaverne. Udvalget af gratis noder strækker sig derfor primært over den klassiske musikgenre. De få nyere rytmiske noder der kan downloades gratis på nettet, er som regel ulovlige at downloade (da komponisten enten lever endnu eller er død for under 70 år siden, og da der derfor skal betales penge til rettighedshaverne per download).
Klassiske noder
Der findes mange sider som tilbyder gratis download af klassiske noder. Jeg vil her blot præsentere de to mest omfangsrige sider - hvis de ikke har den node, du leder efter, kan du Google 'free classical piano sheets', og tage et kig på de mange andre sider der kommer frem.

International Music Score Library Project
Den absolut største side med over 36.000 gratis partiturer. Partiturene kan opdeles efter komponist, genre, musikinstrument og tidsperiode.

The Mutopia Project
Siden rummer over 1600 gratis partiturer (altså noget færre end International Music Score Library Project). Partiturene kan opdeles efter komponist, genre og musikinstrument.

Rytmiske noder
Der findes enkelte sider der tilbyder gratis download af nyere rytmiske noder (omend i beskedent omfang), men da langt størstedelen af siderne (som før beskrevet) er ulovlige og i øvrigt ikke særligt omfangsrige, er det ikke nogle, jeg vil linke til her. Hvis du er interesseret i nyere rytmiske noder, anbefaler jeg, at du køber dem på en af følgende to sider:

stepnote.dk
Dansk side med et stort udvalg af noder, lærebøger og instrumentskoler. Mere end 130.000 titler, heraf en del dansk musik.

sheetmusicplus.com
Udenlandsk side med verdens største samling af noder - påstår de. Noderne er fysiske, dvs. de bliver sendt med posten.

sheetmusicdirect.com
Udenlandsk side med over 50.000 noder du kan købe, downloade og printe ud med det samme.