På denne side kan du der vil starte til guitarundervisning finde en guitarunderviser. Der er mange måder at få guitarundervisning på; det kan være på en musikskole, hos en privatunderviser, som kanin på et konservatorie, eller online.

Musikskoler
De fleste vælger musikskolen, når de skal gå til guitarundervisning. Fordelen ved musikskolerne er, at lærerne som regel uddannede musikere med mange års undervisningserfaring. Ulempen er, at de ugentlige lektioner som regel er meget korte, og at musikskolerne kun optager elever på bestemte tidspunkter af året.
Nogle gange kan der også være lang ventetid på en plads på musikskolerne.

Privatundervisere
Mange musikere udbyder undervisning i guitar, og også mange musikstuderende har studiejob som guitarunderviser. Hos privatundervisere er lektionerne ofte af en længere varighed end hos musikskolerne. Privatunderviserne er desuden ofte også mere fleksible end musikskolerne. Mange private undervisere underviser hjemme hos eleverne, modsat musikskolerne der kun tilbyder undervisning på musikskolen. Prisen kan variere meget - professionelle musikere der underviser i guitar er tit dyrere end musikskolerne. Musikstuderende der har guitarundervisning som studiejob, gør det ofte væsentligt billigere end musikskolerne.

Gratis guitarundervisning
De fleste musikkonservatorier har brug for såkaldte "kaniner". 'Det' er børn og unge, som de studerende ved konservatoriet kan øve sig på som del af deres musikpædagogiske uddannelse. Undervisningen foregår for det meste på konservatoriet, og guitarundervisningen er gratis. Til gengæld skal man acceptere, at den studerendes lærer overværer undervisningen. Desuden er man som regel forpligtet til at deltage i ven studerendes eksamen.


Online guitarundervisning
Du kan også få online guitarundervisning. Her på siden kan du i sektionen Nodelære lære at læse noder. På YouTube findes der mange videoer der viser dig, hvordan du lærer at spille på guitar (søg eksempelvis på 'Learn to play guitar' eller 'Guitar lessons'). Rigtige guitarundervisere er naturligvis det bedste, da man med online guitarundervisning ikke kan få feedback på sin øvning.