Hvad er YouTube?
YouTube er en webportal, hvor alle brugere kan dele sine videoklip. Brugere kan uploade videoer, se andres videoer og kommentere hinandens videoer. Videoerne må dog kun have en begrænset længde (medmindre at man bliver godkendt som YouTube-partner). Indholdet på YouTube varierer fra film- og tv-indslag, musikvideoer til amatøroptagelser og videoblogging.
YouTube blev grundlagt i februar 2005 og nu millioner af brugere og knap 100 ansatte.
Uregistrerede brugere kan se næsten alle videoklip på siden. Enkelte klip kan kun ses af registrerede brugere, der er fyldt 18 - eksempelvis klip med seksuelle antydninger. Brugere der er registreret kan uploade et ubegrænset antal klip. Klippene må ikke indeholde pornografi og annoncering - overtrædelse fører til sletning af ens bruger.

Når man søger på YouTube sorteres resultaterne efter relevans. Der kan dog også søges på uploadtidspunkt, antal visninger, rating m.m. Derudover kan man lave en såkaldt kø, så flere videoer spilles efter hinanden, uden at man behøver klikke ind på dem med musen. Det er fordelagtigt, fx hvis man vil lave sin egen musikspilleliste. Så kører det hele bare af sig selv (det kræver dog lidt arbejde første at finde frem til klippene man vil se).

Alle klip kan (hvis personen der uploadede dem tillader det) kommenteres og gives en rating. Det er en god mulighed, hvis man fx vil stille et spørgsmål til videoen.


På YouTube findes der flere millioner musiknumre, du gratis kan høre. Lydkvaliteten er ikke altid i top, men hvad gør det, når du kan høre musikken gratis? På YouTube findes der også mange live optagelser af koncerter, som ikke er tilgængelige på cd eller mp3, og som du derfor kun finder på YouTube.

YouTube tillader ikke download af videoerne, men der findes flere forskellige såkaldte 'YouTube downloaders', der lader dig gemme videoer fra YouTube som mp3 fil og afspille dem på din computer. Selvom der findes mange forskellige YouTube downloaders, så er de ulovlige at bruge ifølge YouTube's regler, og YouTube prøver derfor at stoppe udbredelsen af dem.

Nyd at musikken er gratis at høre og lad være med at downloade den.