Få svar på de oftest stillede spørgsmål om Musikipedia. Hvis ikke du kan finde svaret på dit spørgsmål her, er du meget velkommen til at
kontakte mig.
Indhold
1. Generelt
- Er Musikipedia virkelig gratis?
Både ja og nej. Musikipedia er frit tilgængelig og reklamefri, fordi skoler betaler et årligt abonnement på 1.500 kr. for brug af siden. Betalingerne sikrer, at Musikipedia kan forblive frit tilgængelig, og de bidrager til den fortsatte udvikling af sidens indhold. Hvis du er lærer, kan du tilmelde din skole
her.
- Hvem kan jeg sende ris og ros til?
Send mig en mail med dine kommentarer. Dine kommentarer er med til at forbedre Musikipedia til gavn for alle brugere. Tak!
- Hvorfor bruger Musikipedia ikke tonenavnet b?
I Danmark kaldes tonen mellem
a og
c traditionelt for
h. Mange er imidlertid begyndt at bruge tonenavnet
b, og der går sandsynligvis ikke længe, førend det også vil være tilfældet på Musikipedia. Læs mere om brugen af tonenavnet
her.
- Hvordan angiver jeg Musikipedia som kilde?
En kildehenvisning til en tekst på Musikipedia kan se sådan ud:
Grubbe, Lasse: Trinanalyse. Fra musikipedia.dk/trinanalyse (aflæst 13. juni 2018).
En generel kildehenvisning til Musikipedia kan se sådan ud:
Grubbe, Lasse: Musikipedia.dk (aflæst 22. maj 2018).
- Må jeg kopiere en tekst fra Musikipedia?
2. Brugerkonto
- Jeg kan ikke logge ind. Hvad gør jeg?
Brug din e-mail og din selvvalgte adgangskode til at logge ind med. Hvis du har glemt din adgangskode, kan du nulstille den
her. Oplever du andre problemer, er du velkommen til at
kontakte mig.
- Koster det penge at oprette en bruger?
Nej. Musikipedia er frit tilgængelig og reklamefri, fordi skoler betaler et årligt abonnement på 1.500 kr. for brug af siden. Betalingerne sikrer, at Musikipedia kan forblive frit tilgængelig, og de bidrager til den fortsatte udvikling af sidens indhold. Hvis du er lærer, kan du tilmelde din skole
her.
- Hvilke oplysninger kan andre brugere se om mig?
Andre brugere kan som udgangspunkt ikke se dine oplysninger. Hvis du vælger at dele dine resultater i øvelserne, ekempelvis med din lærer, kan vedkommende se dit navn og en opsummering af dine øvelsesresultater.
- Hvordan sletter jeg min bruger?
Send mig en mail, hvori du skriver, at du ønsker din bruger slettet. Vær opmærksom på, at dine data ikke efterfølgende kan genskabes.
3. Øvelser
- Hvad er point, level og rang?
Hver gang du gennemfører en opgave, optjener du et antal point. Jo flere point du optjener, jo højere level og rang opnår du.
- Hvad er stjerner?
Hvis du gennemfører en opgave uden at svare forkert, optjener du en stjerne. Når du har optjent en stjerne i alle opgaver i en cirkel, får cirklen en stjerne. Du kan kun optjene én stjerne for hver opgave, og du kan ikke miste stjerner, du har optjent.
- Hvordan kan jeg se andres resultater?
Andre brugere kan give dig adgang deres resultater ved at indtaste din e-mail på siden
Del resultater under deres profil. Du kan efterfølgende se resultaterne via linket
Delte resultater i venstremenuen på øvelsessiden. Linket er ikke synligt, hvis ikke der er nogle, der har givet dig adgang til deres resultater. Hvis du bruger øvelserne på mobil, findes linket i brugermenuen øverst på siden.
- Hvordan deler jeg mine resultater med andre?
Du kan give andre brugere adgang til dine resultater ved at indtaste deres e-mail på siden
Del resultater under din profil. De kan efterfølgende se dine resultater via linket
Delte resultater i venstremenuen på øvelsessiden (eller i brugermenuen øverst på siden, hvis de bruger øvelserne på mobil).
- Kan jeg nulstille mine resultater?
Nej. Det er ikke muligt, med mindre du opretter en ny bruger. Husk, at du altid kan gentage opgaver, du allerede har løst, hvis du vil genopfriske dine færdigheder.
- Hvilke genvejstaster kan jeg bruge?
Du kan bruge enter (indsend svar, fortsæt til næste opgave), space (afspil lyd, stop lyd), a (kryds-fortegn), s (b-fortegn) og e (viskelæder). I opgaver med svarknapper kan du desuden bruge svarknappernes forbogstav til at svare med, dog kun såfremt to svarknapper ikke har samme forbogstav.
- Kan jeg linke til en specifik opgave?
Ja. Alle emner, cirkler og opgaver har en unik webadresse.
- Hvordan melder jeg en fejl?
Send mig en mail hvor du beskriver fejlen. Beskriv fejlen så detaljeret som muligt og send et link til den specifikke side, hvor du oplever fejlen. Dine fejlmeldinger er med til at forbedre Musikipedia til gavn for alle brugere. Tak!
4. Tekster
- Hvilken sværhedsgrad skal jeg vælge?
Mange af teksterne på Musikipedia findes i to sværhedsgrader, der kan vælges via knapper øverst til højre på siden. De svære udgaver giver et mere dybdegående indblik i emnet, end de lette udgaver gør. Elever i gymnasiet, grundskolen og musikskolen bør som udgangspunkt læse de lette udgaver. De svære udgaver er beregnet særligt dygtige elever og studerende på videregående uddannelser.
- Hvilken rækkefølge skal jeg læse teksterne i?
Teksterne om tonehøjde, rytme og tonestrukturer i sektionen
Teori giver dig et solidt grundlag for at arbejde videre med analyse, arrangering, udøvelse og musikhistorie. Du kan derfor med fordel starte med at læse disse tekster.
Hvis du søger specifikke informationer om et afgrænset emne, kan du for det meste nøjes med at læse en enkelt tekst eller et afsnit i en tekst. Brug topmenuen eller søgefunktionen øverst på siden til at finde det indhold, du leder efter.
Som hovedregel bør teksterne i hver
kategori (en adskilt gruppe af tekster under hver sektion) læses oppefra og ned. Orienter dig i afsnittet "Læseguide" på forsiden af hver sektion for at få flere gode råd til læserækkefølgen.
- Hvor finder jeg løsninger til opgaverne?
Du kan finde en oversigt over alle opgaver inklusive løsninger
her.