Information om opdateringer, nyt indhold og fremtidige planer for Musikipedia.

1. Juli 2018

Nye og forbedrede øvelser

Det har taget to år og utallige aftener i selskab med blandt andre Jesper Juellund Jensen (programmør og ph.d. i musikvidenskab). Men det var al tiden værd! De nye og forbedrede øvelser er lanceret, og jeg håber, at vi kan overgå succesen fra sidste skoleår, hvor du og andre brugere besvarede mere end 1 million spørgsmål i øvelserne.

Jeg vil meget gerne høre dine kommentarer til de nye øvelser, særligt hvis du støder på fejl eller noget, der ikke virker. Læs eventuelt en kort introduktion til øvelserne her.

Nye musikhistoriske emner

Det første af i alt otte musikhistoriske emner er nu udgivet: Jazz. Yderligere syv emner udgives således i løbet af de næste måneder, heriblandt emnerne salsa, techno, folkemusik, arabisk musik og grønlandsk musik. God læselyst!

Søg efter fagord

I samarbejde med mine nye kollegaer, Nina Agerskov og Anna Majholm, arbejder jeg på at udvide fagordbogen og integrere den med søgefunktionen. Via søgefeltet i toppen af siden vil du således fremadrettet kunne søge efter et fagord og derefter få en kort forklaring af fagordet. Prøv eksempelvis at søge efter amplitude eller altnøgle.

Fremadrettet arbejde

Jeg arbejder fortsat på at forbedre indholdet på siden, hvilket blandt andet indebærer omformuleringer, nye nodeeksempler, aktivitetsbokse, ordforklaringer og valg mellem to sværhedsgrader. Det er en længere proces, som fortsætter i dette skoleår.

Tak fordi du læser med og interesserer dig for udviklingen af Musikipedia.

De bedste hilsner
Lasse Grubbe

2. August 2017

Velkommen til Musikipedia i nye klæder. Klæder, der som noget nyt også tager sig godt ud på smartphones, tablets og andre små skærme. Hvis du har kommentarer eller idéer til det nye design, vil jeg meget gerne høre fra dig. Der er stadigvæk enkelte ting, der endnu ikke er faldet helt på plads, og jeg småjusterer derfor løbende designet i august.

Forbedret indhold

Jeg har foretaget en lang række forbedringer af indholdet, hvilket blandt andet indebærer omformuleringer, aktivitetsbokse, ordforklaringer og valg mellem to sværhedsgrader. Det er en længere proces, og arbejdet med at forbedre indholdet fortsætter derfor i dette skoleår.

Omstruktureret indhold

Jeg har omstruktureret en del af indholdet, dels for at give plads til nyt indhold, dels for at gøre det nemmere at finde rundt i indholdet. Mest iøjefaldende er nok, at teksterne fra den tidligere Teori-sektion er flyttet ind under andre sektioner, at debatforummet er fjernet, og at der er kommet to nye sektioner til: Udøvelse og Samfund.

Fremadrettet

Fremadrettet kan du se frem til:
  • otte nye musikhistoriske emner (udgives i løbet af skoleåret)
  • en ny og forbedret version af øvelserne (lanceres til sommer)
  • en forbedret søgefunktion, der også fungerer som musikfagligt opslagsværk
  • forbedringer af indholdet, som beskrevet i afsnittet ovenfor
  • nyt indhold – særligt i sektionerne Analyse, Arrangering og Udøvelse er der mange huller, der skal fyldes ud.

Jeg ser frem til at tage hul på et nyt skoleår fyldt med spændende tiltag på Musikipedia.

De bedste hilsner
Lasse Grubbe