Du kan gratis og lovligt downloade flere millioner musiknumre på nettet. Der er mange forskellige tjenester der tilbyder gratis download af musik - her nævnes blot et par af de største tjenester.

www.qtrax.com
På Qtrax kan du downloade flere millioner forskellige musiknumre - gratis! Dog må du må døje med reklamer imellem musiknumrene. Det er nemlig reklamerne, der betaler for dit musikforbrug. Qtrax sporer hvilke filer, der bliver up -og downloadet, og sørger derefter for at pengene for musikken lander i kunstnernes lommer – finansieret er reklamekroner. Qtrax virker i øjeblikket kun på Windows.

www.netmusik.dk
Netmusik.dk er en biblioteksservice fra danske biblioteker til danske biblioteksbrugere. Servicen er en abonnementsservice, som dit bibliotek tilmelder sig (næsten alle biblioteker er tilmeldt). Herefter har alle registrerede biblioteksbrugere i bibliotekets hjemkommune adgang til netmusik.dk. Med netmusik.dk giver dit bibliotek dig adgang til over 2 millioner musiknumre, og der kommer hele tiden nye numre til. Musikken kan downloades direkte til din pc som lån - ganske gratis. Lånet fungerer i én uge fra første afspilning. Herefter ophører musikfilen med at fungere, og du kan blot slette den. Alle brugere og alle netmusikbiblioteker har adgang til næsten ubegrænsede mængder af downlån.