Musikipedia er forfattet og ejet af cand.mag. i musikvidenskab Lasse Grubbe. Musikipedia kom til verden i 2008 og bruges i dag af mere end 50.000 månedlige besøgende fra stort set alle dele af det danske musik- og uddannelsesmiljø.

1. Mission

Musikipedias mission er at give mennesker de bedste muligheder for at fordybe sig i musikken, så flere oplever glæden ved musik, og flere udvikler sig til aktivt deltagende talenter i det danske musikliv. Indholdet på Musikipedia er anvendelsesorienteret, fagligt velfunderet og tilpasset internettets interaktive læringsmuligheder.

2. Forfattere

Teksterne i sektionen Historie er skrevet af forskellige forfattere med forskellig faglig og vidensmæssig baggrund. Alle andre tekster på Musikipedia er skrevet af undertegnede, Lasse Grubbe. Det er ligeledes mig, der står for drift og udvikling af siden.

Jeg er født i 1988 og har i mange år haft en interesse for musik og musikteori. Som 10-årig begyndte jeg til klaver, og jeg har siden da spillet – og senere også undervist i – både klassisk og rytmisk klaver. Jeg er uddannet cand.mag. i musikvidenskab fra Københavns Universitet og har desuden musik A-niveau fra stx som en del af min musikfaglige bagage.

Foruden Musikipedia arbejder jeg som tekstforfatter i marketingbureauet InboundCPH, som musikunderviser og som musikfaglig klummeskribent for fagbladet Dansk Sang.

Lasse Grubbe Lasse Grubbe Lasse Grubbe

3. Historie

Musikipedia kom til verden den 13. august 2008. Musikipedias historie går dog længere tilbage end det, for allerede i min gymnasietid omkring år 2007 begyndte jeg at skrive korte musikteoretiske artikler og lægge dem op på mit private website.

Artiklerne skrev jeg for at tiltrække besøgende til websitet, så de af mine kompositioner, jeg forinden havde lagt op på siden – og som aldrig havde fået den opmærksomhed, jeg syntes, de fortjente – kunne blive hørt af en masse mennesker. Det blev de aldrig. Til gengæld tiltrak artiklerne sig en del opmærksomhed, og det motiverede mig til at fortsætte skrivningen. Efterhånden nåede antallet af artikler en sådan mængde, at jeg fik behov for en større hjemmeside til at rumme dem alle. Musikipedia blev startet!

Siden da har jeg løbende arbejdet på at forbedre Musikipedia med det resultat, at Musikipedia i dag udgøres af mere end 1.000 siders indhold, som læses af langt over 50.000 månedlige besøgende. Hovedparten af de besøgende er gymnasieelever, gymnasielærere, folkeskolelærere, musikskoleelever og musikere. Læs mere om Musikipedias brugere.

I marts 2010 blev Musikipedia oversat til svensk, men jeg har i dag valgt udelukkende at fokusere på udvikling af den danske side. To do-listen over opdateringer og forbedringer er stadigvæk lang, så jeg kommer næppe til at kede mig i de kommende år.

På billederne her kan du få et kort historisk tilbageblik på udviklingen af Musikipedia fra begyndelsen i 2008 og frem til i dag (klik for stor udgave):

August 2008 – September 2008 September 2008 – Marts 2009 Marts 2009 – Juni 2010
Juni 2010 – December 2013 Januar 2014 – Juli 2017 August 2017 - nu

4. Tak til

En lang række personer har hjulpet med at gøre Musikipedia til det, den er i dag. Særligt vil jeg gerne takke Jesper Juellund Jensen, Aleksandar Acimovic og Lars Juul Mikkelsen, som har været helt uundværlige i forbindelse med udviklingen af øvelserne.

En stor tak skal også lyde til Nina Agerskov og Anna Cæcilie Majholm, der foruden at være gode faglige sparringspartnere netop nu samarbejder med mig om at udvide og forbedre fagordbogen og de øvrige opslagsværker på Musikipedia.

Endelig skal lyde en tak til forfatterne, der har ydet en prisværdig indsats i forbindelse med den musikhistoriske del af Musikipedia, og til Undervisningsministeriet og Statens Kunstfond, der har støttet Musikipedia økonomisk. Se hele takkelisten her.

5. Logo

Web (PNG): lille (500x93), stor (2700x500)
Print: AI, EPS
Web (PNG): lille (250x250), stor (800x800)