Her er en række tangentinstrumenter, som hverken kan kategoriseres som klaverer, elklaverer eller orgeler. På alle instrumenterne dannes lyden ved, at man trykker en tangent ned. På de digitale instrumenter (synthesizer, keyboard og keytar) dannes og forstærkes lyden herefter digitalt. På de akustiske instrumenter (cembalo og klavichord) dannes lyden herefter ved, at en streng rammes af et lille metalblad (på klavichord) eller af et plekter af træ, fjer eller plastik (på cembalo). Lyden forstærkes herefter af en stor klangbund inde i instrumentet.

1. Synthesizer

Synthesizer (Clavia Nord Wave, 2007)

De fleste synthesizere har mellem tre og fem oktaver (37 og 61 tangenter). De fleste synthesizere har desuden mulighed for oktavering, hvilket betyder, at instrumenterne i praksis har en ambitus på omkring syv oktaver. Det svarer cirka til ambitussen på et almindeligt klaver, A2-c5:

Synthesizer ambitus

2. Keyboard

Keyboard (Casio CTK-496, 2007)

De fleste keyboards har omkring fem oktaver (61 tangenter). De fleste keyboards har desuden mulighed for oktavering, hvilket betyder, at instrumenterne i praksis har en ambitus på omkring syv oktaver. Det svarer cirka til ambitussen på et almindeligt klaver, A2-c5:

Keyboard ambitus

3. Keytar

Keytar (Roland AX-Synth, 2010)

De fleste keytarer har mellem to en halv og fem oktaver (32 og 49 tangenter). De fleste keytarer har desuden mulighed for oktavering, hvilket betyder, at instrumenterne i praksis har en ambitus på omkring syv oktaver. Det svarer cirka til ambitussen på et almindeligt klaver, A2-c5:

Synthesizer ambitus

4. Celeste

Celeste (Schiedmayer 5-Octave Celesta)

5. Cembalo

Cembalo (Michael Mietke, kopi af original fra 1703)

Mange cembaloer har to manualer (to rækker af tangenter). De to manualer består af de samme toner, men mens det øverste manual kun anslår én streng for hver tone, så anslår det nederste manual mellem to og tre strenge for hver tone. Tonernes klangfarve er derfor forskellig de to manualer imellem.

Ambitus

De fleste cembaloer har omkring 5 oktaver (61 tangenter) og en ambitus fra omkring F1-f3:

Cembalo ambitus

6. Spinet

Spinet (ukendt mærke)

7. Klavichord

Klavichord (Lépante, 1500-tallet)

De fleste klavichorder har mellem tre en halv og seks oktaver (45 og 73 tangenter). Et klavichord med 45 tangenter har typisk en ambitus fra omkring E-c3:

Klavichord ambitus

8. Tangentharmonika

Tangentharmonika (Roland FR-3XV)

9. Melodica

Melodica (Hohner Piano 32)