Opsummerende tidslinje samt liste over væsentlige personer med relation til techno.

1. Tidslinje

 • 1985

  Nummeret No UFO's af Model 500 udgives. Det anses af mange som den første technoudgivelse nogensinde.

 • 1989

  Pladebutikken Hard Wax åbner i Berlin. Den er stadig den dag i dag en af de centrale grunde til, at byen er kendt for techno.

 • 1991

  Klubben Tresor åbner i Berlin. Klubben var centrum for technoen i Europa op gennem 1990'erne og er stadigvæk i dag en vigtig institution i technokulturen.

 • 1993

  Richie Hawtin introducerer den minimalistiske genre minimal techno med albummet "Sheet one" udgivet under aliaset Plastikman.

  Basic Channel introducerer genren dub techno med udgivelsen af albummet "Phlyps Trak".

 • 1994

  Robert Hood udgiver albummet "Minimal Nation", der er skabt ud fra en præmis om at fremhæve technoens kerneelementer ved at fjerne alt, hvad der er overflødigt. Han viderfører derved Hawtins minimal techno.

 • 1995

  Cai Bojsen-Møller og Steen "Kong" Mogensen udgiver under aliaset Goto singlen Snowcrash, der anses som den første reelle danske technoudgivelse.

 • 1996

  Tre store technofester bliver afholdt på kunstmuseet Louisiana i Danmark.

 • 2003

  Bøsseklubben Ostgut i Berlin, der har holdt live i den hårde techno, lukker.

 • 2004

  Ostgut genåbner i nye lokationer under navnet Berghain.

 • 2005

  Berghain etablerer pladeselskabet Ostgut Ton, der udgiver technomusik med de DJ's, som residerer i klubben.

2. Personer

Antonin Jeanson (1990-)

Fransk technomusiker, der under aliaset Antigone producerer et af de bedste bud på nutidens mere stilrene techno. Residerer på den anerkendte parisiske natklub Concrete.

Ben Klock (1972-)

Tysk technomusiker med tilknytning til klubben Berghain i Berlin. Hans nummer Subzero er blevet ikonisk for den lyd, Berghain repræsenterer.

Bjørn Christiansen (1975-)

Dansk technomusiker, der med nummeret Mer Strøm #2 skaber et reelt hit i slutningen af 1990'erne.

Cai Bojsen-Møller (1960-)

Dansk technomusiker, der som en del af duoen Goto udgav det første danske techno nogensinde. Han opfører altid sin musik live.

Derrick May (1963-)

Amerikansk technomusiker fra Belleville, en forstad til Detroit. En af de såkaldte The Belleville Three. Udgiver nogle gange musik under aliasset Rhythim Is Rhythim og repræsenterer en mere storladen lyd end de to andre i The Belleville Three.

Eddie "Flashin" Fowlkes (1962-)

Amerikansk technomusiker, der tit bliver glemt, fordi han ikke er en af The Belleville Three. En af de allerførste til at udgive techno i Detroit.

Emma Blake

Engelskfødt technomusiker, nu residerende i Danmark. En del af DJ-trioen Apeiron Crew under sit alias Mama Snake, der har høstet en del international omtale. Er sammen med DJ'en Courtesy indehaver af pladeselskabet Ectotherm, hvis udgivelser repræsenterer den lyd, der er opstået i København, efter det avantgardistiske punkmiljø har blandet sig med technokulturen.

Jeff Mills (1963-)

Amerikansk technomusiker og DJ. Var med til at danne technokollektivet Underground Resistance, men især hans solokarriere har gjort stort indtryk på scenen. Han er kendt for at DJ’e i en ekvilibristisk stil, hvor han ofte mixer tre vinylplader på en gang. Hans udgivelser har tit været bundet op på afrofuturistiske koncepter.

Jonas Rönnberg

Svensk technomusiker, der producerer en meget atmosfærisk form for techno under aliasset Varg. Er en af de store repræsentanter for en lyd, der for tiden især eksisterer i Skandinavien, hvor musikken er meget ambient.

Juan Atkins (1962-)

Amerikansk technomusiker og manden bag aliasset Model 500, som med singlen No UFO's udgav den første technoudgivelse nogensinde. Han spillede tidligere i electroduoen Cybotron, hvis album "Enter" nogle gange også bliver kaldt for den første technoudgivelse. En af The Belleville Three.

Kevin Saunderson (1964-)

Amerikansk technomusiker og den af The Belleville Three, der nok er mest bredt favnene i sin diskografi, da han både har udgivet house og techno. Har udgivet musik under mange forskellige aliasser.

Marcel Dettmann (1977-)

Tysk technomusiker og en af de første residerende DJ's på først Ostgut og sidenhen Berghain. Er med til at definere den nutidige lyd af techno som en blanding af dub techno og minimal techno med en mere industriel sound.

Mark Ernestus (1963-)

Tysk technomusiker, der sammen med Moritz von Oswald etablerede genren dub techno. Ejer den for genren vigtige pladebutik Hard Wax i Berlin.

Mikkel Meldgaard (1973-)

Dansk technomusiker, der under aliasset Mikkel Metal har udgivet dub techno på både det danske pladeselskab Echocord og det anerkendte tyske pladeselskab Kompakt.

Moritz von Oswald (1962-)

Tysk technomusiker, der sammen med Mark Ernestus etablerede genren dub techno.

Najaaraq Nicoline Vestbirk

Dansk DJ, der under sit alias Courtesy muligvis er den danske DJ, der turnerer mest i udlandet. Sammen med DJ'en Mama Snake ejer hun pladeselskabet Ectotherm, hvis udgivelser repræsenterer den lyd, der er opstået i København, efter det avantgardistiske punkmiljø har blandet sig med technokulturen.

Richie Hawtin (1970-)

Canadisk technomusiker og DJ, der under aliasset Plastikman revolutionerede den måde, techno blev komponeret på. Ophavsmand til genren minimal techno.

Robert Hood

Amerikansk technomusiker og DJ. En del af technokollektivet Underground Resistance. Hans soloudgivelser er centrale for lyden af minimal techno.

Rune Bagge

Dansk technomusiker, der producerer en meget aggressiv form for techno. Han er en del af et mere punket anarkistisk technomiljø, der er opstået i København. Udgiver blandt andet på pladeselskabet Ectotherm.

Rune Reilly Kölsch (1977-)

Dansk technomusiker, der under sit efternavn Kölsch har opnået den kommercielt største danske succes inden for techno. Han har tidligere lavet pophits, blandt andet Calabria med Natasja og Når Tiden Går Baglæns med Clara Sofie. I dag er han tilknyttet det anerkendte tyske pladeselskab Kompakt, hvor han laver musik, der lyder som en blanding mellem første og anden bølge af detroit-technoen.

Steen "Kong" Mogensen (1966-)

Dansk technomusiker, der som en del af duoen Goto udgav det første danske techno nogensinde. Han har desuden været en central del af den danske klubscene og er i dag residerende DJ på Culture Box.

Troels Evald Baunbæk-Knudsen

Dansk musiker, der oprindeligt udgav den elektroniske genre drum and bass i mange år, men som i dag udgiver internationalt anerkendt techno under aliasset CTRLS.

Underground Resistance (1989-)

Et politisk technokollektiv, der var centralt for scenen i Detroit i 1990'erne. Medlemmerne har undertiden skiftet, men den anonyme "Mad" Mike Banks har altid været en del af gruppen.